MEGHÍVÓ

Szerző: gal.jozsef

Az 1956-os Emlékbizottság nevében tisztelettel meghívom EMLÉKEZŐ GYERTYAGYÚJTÁSRA, melyet 2016 november 4-én, pénteken 17.00 órakor tartunk a Dobó téren.

Háttér:
Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, az Emlékbizottság elnöke a Nemzeti Gyásznap alkalmából a következő felhívást tette:
„November 4-én, az ’56-os forradalom leverésének 60. évfordulóján már nemcsak a hősök, az áldozatok előtt is tisztelgünk. Az 1956-os Emlékbizottság mindenkit arra kér, hogy pénteken gyújtson gyertyát a mártírok emlékére.” … „A gyertyagyújtás szimbolizálhatja, hogy miközben rengeteg dologban vitatkozunk Magyarországon, van, amiben mindannyian egyetértünk. Kell, hogy legyenek közös pontok, és a Magyarország szabadságáért küzdő, azért életüket áldozó hősök, áldozatok előtti tiszteletadásban pártállástól, vallástól és kortól függetlenül találkozhatnak és megélhetik összetartozásukat az emberek.”

A pénteki gyertyagyújtás illeszkedik a Forradalom és Szabadságharc 60. évfordulója alkalmából szervezett egri programsorozatba: a Dobó téren köszöntjük a még közöttünk élő 56-os hősöket, majd verssel és néma főhajtással, egy-egy mécses meggyújtásával tisztelgünk azok emléke előtt, akik a legtöbbet, az életüket áldozták a szabad Magyarországért. A meggyújtott mécsesek az 1956-os évszámot formázzák meg Eger főterén.

1104

Mondja el a véleményét